Äntligen mars, nu kommer våren!

Äntligen är februari slut för den här gången. Min absolut värsta månad på året, det är tur att den inte är så lång!

Jag är vanligvis väldigt positivt inställd till alla årstider på året och skulle verkligen inte vilja vara utan någon av dem, men just februari är en månad då jag gärna blir lite trött och deppig. Om det inte finns någon snö – vilket är det vanligaste nu för tiden – så är allt så grått och trist och fult! Blåsigt, blött och ruggigt har det också varit den här februari. Jag märker att mina promenader med hunden blir kortare än vanligt, och jag kommer inte alls hem med samma energi och glädje som jag brukar efter en härlig stund i naturen.

Men nu är den då äntligen över och jag kan börja leta vårtecken i skog och mark och känna att inte bara buskar och träd får liv igen utan även jag själv. Snart börjar ”uteperioden” då jag lägger pysselpryttlar på hyllan och går ut och krattar, gräver och planterar. Snart kan jag sitta i min solhörna och lapa ljus och värme med en kopp kaffe i handen och bara njuta. Snart kommer fåglarnas sång få mig att stanna en stund borta vid Rådde igen och snart kommer det där ljusgröna vårliga skimret dölja allt det gråa trista fula.

Redan nu sticker små små vårtecken upp i landen här hemma och i veckan ska jag ge mig på att börja kratta och göra fint i trädgården. Jag har låtit höstlöven ligga kvar i landen och ge näring åt jorden och växterna som bor där, men nu så är det dags att städa och göra vårfint.

Tänk att man kan tycka att detta är så vackert!
Om bara några veckor sitter det små söta bin i krokusarna här <3