Välkommen till Massagehörnan

De senaste veckorna har jag ägnat en del av min lediga tid åt att ställa i ordning gymmet/verkstaden/hundgården/pysselhörnan/syrummet till ”Massagehörnan”. Efter genomförd utbildning till massör och avklarad tentamen så bestämde jag mig för att äntligen våga mig på det här med att starta eget som jag gått och drömt om i en mängd olika former sedan… ja, sedan barnsben faktiskt.

Det har varit drömmar om fik, cateringverksamhet, bed & breakfast, garnaffär, en sån där matvagn, butik med hobbymaterial och säkert massa mer saker som jag har både hunnit glömma och förtränga.

Jag tror att många med mig drömmer om att starta eget under perioder i livet. Det är mycket som lockar men också mycket som skrämmer. Jag är en kreativ person och det som lockat mig är tanken om att skapa något helt efter eget huvud, med mina idéer, mina värderingar och mina mål. För mig har det aldrig varit en dröm att tjäna mycket pengar, utan att att arbeta med något där jag kan få utlopp för min kreativitet och ha roligt på dagarna.

Det som hindrat mig från att våga ta steget är bland annat att jag har gjort det så stort. Jag har sett allt man måste göra från att skaffa F-skattebevis till att kunna och förstå relevanta regelverk till att göra hemsida och sköta bokföring. Hundratals gånger har jag målat upp min dröm men knycklat ihop och slängt i papperskorgen av rädsla för att misslyckas, för att inte klara av det. Och för att jag har trott att allt måste vara klart innan jag startar. Många gånger har omgivningen också hjälpt mig att ”fega ur”.

Men så dök det upp ett ”bananskal” – eller rättare sagt ganska många bananskal som har fått mig att halka in på ”startaegetspåret” igen och mitt livsordspråk ”om du aldrig går vilse hittar du inga nya stigar” är mer aktuellt än någonsin. För vilse har jag verkligen varit de senaste åren och nu har min terapi för att bli glad och må bra blivit en extrainkomst men framförallt ett sätt för mig att återhämta mig i vardagen och må bra. Att jag dessutom nu i mitt nya yrke samtidigt kan hjälpa andra människor att återhämta sig och må bra är ju helt fantastiskt!

Det är väldigt mycket som inte är klart ännu, jag sparar kvitton i en låda, det där med bokföring ska jag nog klara av och jag har god hjälp av maken att hitta bra verktyg till både marknadsföring och redovisning. Jag har inte rinnande vatten i min lokal, men det ordnar sig nog oxå så småningom. Jag har också äntligen insett att om det inte fungerar, så har jag åtminstonde provat och är i så fall dessutom många erfarenheter rikare.

Vid sidan om utbildning till massör så har jag också fått hjälp att lägga ut de produkter som jag tillverkar i bigården och som vi har med oss på marknaden i Tranemo tillsammans med honungen i en webshop och även om det fortfarande är mer utgifter än inkomster så har jag i alla fall bättre förutsättningar idag än för några månader sedan att göra om den här bisysslan (mohahhhaha) från hobbyverksamhet till ett bolag så småningom.

Jag får ofta frågor och kommentarer om att det måste ta mycket tid och ”hur hinner du med”, men jag älskar att skapa i alla former. Mina närmaste, familj och vänner beskriver mig i första hand som ”pysslig” och ingenting annat. Jag är en duktig projektledare och kan visst vara professionell på mitt arbete, men där är man inte pysslig, så en stor del av mig, av mitt JAG får jag inte utlopp för på mitt arbete. Oavsett om jag säljer mitt pyssel eller inte, så kommer jag fortsätta att skapa och producera saker, för det är min oas, det är där jag återhämtar mig i vardagen. Precis som andra hämtar energi framför en bra film, i joggingspåret, i tvättstugan eller vart deras ”oas” nu är. För mig är inte detta en extragrej som jag måste hitta tid till i vardagen, för mig är detta en hobby som är väldigt lätt att hitta tid till faktiskt. Däremot så tvättar jag kanske inte jätteofta, ibland är dammtussarna under sängen enorma och det är väldigt sällan som jag ser på TV. Precis som alla andra så har jag 24 timmar om dygnet till förfogande.

Välkommen in!