Vårmarknad i Tranemo

Den första helgen i april är det vårmarknad i Tranemo och precis som förra året har vi bokat upp oss för att stå där och sälja våra produkter. Vår egen honung har tagit slut, så på marknaden kommer vi att sälja föreningens honung (Svenljunga Tranemo biodlarförening) tillsammans med våra egna produkter som vi även säljer via www.rubne.com

Just nu pågår planering inför vårmarknaden för fullt. Det är mycket som ska förberedas även om vi börjar få till lite rutin nu efter att ha gjort det ett par gånger. Jag gjuter ljus, gör bisalva, cerat och andra produkter, ordnar med påsar och växel. Helst vill jag slippa stå på nätterna innan marknaden och packa varor men det viktigaste av allt är ju trots allt att vi faktiskt har något med oss att sälja. I år vill vi utöka bigården och få fler samhällen. Det kostar ganska mycket med all utrustning i en bigård och inkomsterna från marknaderna är ett bra sätt att finansiera åtminstonde lite av utgifterna som biodlarhobbyn drar med sig.

Jag vill så klart ha lite nyheter med mig också och jag har några idéer som jag ska experimentera med de kommande veckorna, bland annat ska jag göra ett nytt försök med glittrigt läppcerat. Mina tidigare försök har inte blivit riktigt som jag har tänkt mig men nu är jag redo för ett nytt försök. Jag ska också utöka sortimentet med polish för möbler och läder.

Symaskinen som jag fick när jag fyllde år ska eventuellt också få arbeta lite inför vårmarknaden..

Det känns härligt att kunna börja tänka vår och sommar igen nu och trots att jag är förtjust i alla årstider så ser jag verkligen fram emot ljus och värme nu!

Här är jag på förra årets vårmarknad. Vi hade en fantastiskt rolig dag trots att det var aningens kallt och i år tar jag med både termokjol och mössa för säkerhets skull!

Längtar efter att få se de här vännerna igen