virkar, stickar, syr – skapar!

Nu har jag kommit in i en ”pysselperiod” igen. Det innebär att jag dammsuger nätet efter inspiration och skapar så fort jag får en ledig stund över. Projekten ska vara enkla och jag ska gärna kunna använda mig av saker jag redan har hemma. Det bästa jag vet är när jag kan använda mig av uttjänta saker som kan få nytt liv. Ett ypperligt exempel är gamla bomulls T-shirts som får bli grytlappar i vårt hem. Fredrik som använder skjorta både till vardags och till fest lämnar ett helt gäng till återvinning med jämna mellanrum och nu har jag hittat idéer på vad jag kan göra av dem, bland annat ett förkläde.

Det var längesedan jag hade syprojekt på gång. Den största anledningen till det är att jag inte varit riktigt vän med min symaskin, men när jag fyllde år förra året fick jag en ny fin maskin som jag gärna vill använda nu. Äntligen kan jag sy soffkuddar och lägga upp alla gardiner som släpat i marken i flera år.

På biblioteket kan man hitta böcker och tidningar med mönster att låna. Symönster är till skillnad från stick- och virkmönster ganska svåra att hitta på nätet och nu är jag sugen på att prova att göra några barnklänningar av Fredriks gamla skjortor, men att göra det på frihand vågar jag inte riktigt ge mig på.

På bilderna nedan kan du se några av mina senaste handarbetsprojekt.

virkat påskägg med band, detta ska bli en del i en hängande mobil med ägg i olika storlekar och nyanser som ska hänga i vår entre. Det är ju faktiskt snart påsk!
Soffkuddsfodral med många kloka ugglor. Det är något speciellt med ugglor som gör att jag och fler med mig inte kan få nog av dem. Tyget har legat och väntat på mig i en hel evighet innan jag fick lust att sätta mig och sy. 

Den fina hönsfamiljen har jag fått inspiration och mönster till från den fina bloggen steenistugan som delar med sig av sin inspiration och kreativitet genom framförallt sina virkade alster. 
Av en gammal IKEA-matta har jag sytt en sittkudde. Ett sånt här projekt är superduperenkelt, men kräver eventuellt ett par extra symaskinsnålar. Jag har stoppat min kudde med två vanliga huvudkuddar. Man kan också förvara t.ex. extratäcken i en sån här kudde.